Selasa, 19 Julai 2011

~Mat Bangla? Aiyoo!!~

Assalamualaikum semua.
Apa? Terkezutt ke bc my title..butul la.Mau ckp psl BANGLA
Dalam sibuk ctah mnjual barangan AVON kat para pelanggan yg ctah syg tetiba sorang mat bangla ni pun nak oder gak. Ctah ingt dia main2, then dia selak punya selak katalog avon tu... at last dia oder gak.
Nak tau dia oder apa? jeng3...hahaha..wat surprise lak cam la bnda apa..dia oder perfume. Mak Aiii..mahai la jgk bnda yg dia oder tu.. mcm tak cnfident je nak amik oder..buatnya ctah amik brg dia tak bayaq cam na? melopong ctah..hahaha....harga rm60. mahai la kan... hehehe...
Selang bape hari ctah bgi la perfume tu kat dia, pastu nasib dia bayaq..HUH LEGA!!! Tak bhutang la ctah dgn AVON. 
Pastu dia ckp "Ini minyak wangi ada ka utk purumpuan punya?" 
Ctah jawab "ada la, ni couple set"
 then dia jawab "U angkat satu lagi, itu prumpuan punya aa, saya mau kasi sama u"
Terkezzuutt ctah, dlm hati amboi bangla ni, byk duit hang.. 
pastu tu dia bg duit rm100 kat ctah. dia ckp "ini duit, i kasi u beli sama u  itu perfume satu, baki u simpan buat belanja
dlm hati ctah YA ALLAH..Gila ka apa BANGLA ni...ada ka patut... tak mau ctah mkn duit org n berhutang budi kat org..TAKUT pun ada...then ctah jawab "u simpan sajalah duit tu, i ada duit nti i beli sndiri"

Bkn pertama kali dah byk kali kot dia dok hulur2 duit. baru2 ni dia bg seguni buah rambutan..Buah rambutan INSYALLAH selamat.hehe Amik ja la kan.REZEKI JGN DITOLAK, MUSUH JGN DICARI
Tapi duit2 semua tu SORRY LA beb. sy ni bkn jenis dok kikis duit org.
i know what i do. balik tu ctah cite kat mak. mak mula dok takut. mak ckp "adik jgn skali2 ambik apa yg dia bg, jaga diri baik2" INSYALLAH adik tahu jaga diri.:-)

 

[Pesanan buat mat bangla tu : Kalu u terBACA blog i ni, so sorry ye. I cuma nak bkongsi je dgn my blogger. Buat semua : Jgn sekali2 termakan budi org. takut lak tergadai bodi dan sy yakin kalian semua tahu jaga diri. semoga kita semua dilindungi ALLAH dunia akhirat. amin]

2 ulasan:

  1. kak ira ni dok wat lawak lak. mybe muka ctah ni iras2 heroin hindustan kot..cun la katakan..haha...mula lah nak perasan ni..kikiki

    BalasPadam

Jom share Idea. Thanks korang sbb sudi baca blog yg tak seberapa! :-)